پنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ | 2017 Thursday 17 August        |         آسا = آذربایجان سر ایران

متن خبر :

مدیر کل استاندارد استان خبر داد:

صدور اولین پروانه نشان استاندارد غذای حلال در آذربایجان‌شرقی

آسانیوز : مدیر کل استاندارد آذربایجان شرقی گفت: اولین پروانه نشان استاندارد غذای حلال در استان آذربایجان‌شرقی صادر شد.

صدور اولین پروانه نشان استاندارد غذای حلال در آذربایجان‌شرقی
دی ۱۲
۱۰:۰۱ ۱۳۹۵

 ساسان فرشی از صدور اولین پروانه نشان استاندارد غذای حلال در استان آذربایجان‌شرقی خبر داد و افزود: ‌رعایت استانداردهای حلال به ویژه برای واردات محصولات به کشورمان ایران اسلامی و مصرف مردم مسلمان در کشورهای غیر اسلامی ضروری است، لذا در این راه، وظیفه داریم تا با تدوین استانداردهای لازم، توسعه این نوع از تجارت را هموار کنیم.

وی افزود: برای محقق شدن این موضوع تا کنون چندین استاندارد ملی و بین‌المللی در زمینه غذای حلال تدوین گشته است که از آن جمله می‌توان به راهنمای عمومی غذای حلال ۲۰۱۰‌ مصوب اجلاس کامسک، آئین نامه اجرائی قانون نظارت شرعی بر ذبح و صید‌ ۱۳۸۷، حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کل کشور، راهنمای عمومی غذای حلال (۱۲۰۰۰)‌ ۱۳۸۸، سازمان ملی استاندارد ایران و راهنمای عمومی غذای حلال ۲۰۱۰، مصوب اجلاس کامسک اشاره کرد.

مدیر کل استاندارد آذربایجان شرقی اهمیت استاندارد غذای حلال را در تجارت مهم عنوان کرد و افزود: با تدوین استانداردهای لازم در زمینه غذای حلال، توسعه این نوع از تجارت را هموار کنند که این موضوع نیازمند، تدوین دستورالعمل‌های اختصاصی، آئین نامه‌ها و دستورهای شفاف خواهد بود.

وی اظهار داشت: حلال به عنوان یک استاندارد جهانی، معیاری از کیفیت غذای سالم و بهداشتی در جهان، عاملی برای توسعه مبادلات محصولات و صنایع غذایی در بین کشورهای اسلامی و غیر اسلامی است و رعایت استانداردهای حلال به ویژه برای واردات محصولات به کشورهای اسلامی و مصرف جوامع مسلمان در کشورهای غیر اسلامی ضروری است.

‌فرشی در مورد غذای حلال (۱۲۰۰۰) سازمان ملی استاندارد ایران گفت: در زمینه تهیه استاندارد غذای حلال در ایران، با همکاری کلیه ذینفعان و با نظارت سازمان ملی استاندارد در سال ۱۳۸۸، راهنمای عمومی غذای حلال (۱۲۰۰۰) در ایران تدوین و ملاک اجرا قرار گرفت.

وی افزود: راهنمای عمومی غذای حلال به بررسی ویژگی‌های افزودنی‌ها، فرایند اجرائی ذبح دام و طیور، ملاحظات اسلامی حقوق و رفاه حیوانات و غیره می‌پردازد که استان آذربایجان‌شرقی در این راستا گام مهمی برداشته و اولین پروانه نشان استاندارد حلال استان صادر شد.

 مدیر کل استاندارد آذربایجان‌شرقی اهداف اجرای استانداردهای حلال را چنین عنوان کرد  گقت : ‌از دستاوردهای اجرای استانداردهای حلال می‌توان به دستیابی به تولید غذای حلال و افزایش اعتماد به نفس مصرف کننده مسلمان با توجه به غذای حلال، توسعه الزامات اقتصادی و بازرگانی تحت عنوان توسعه بازارهای اسلامی بر پایه غذای حلال، برقراری چارچوب اساسی برای قوانین و آئین نامه‌ها در غذای حلال و گواهی های مرتبط اشاره کرد.

اخبار مشابه

۰ دیدگاه

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

دوست دارید دیدگاه خودتون رو به اشتراک بزارید؟

نوشتن دیدگاه

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نمیشود.
لطفا با دقت پر کنید. *